Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Pulled pork met Beemster Valery, funky rauwkostsalade en mosterdblad
30 min. bereiding
Recept vlees
Pulled pork met Beemster Valery, funky rauwkostsalade en mosterdblad
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
½ stuks rode ui
3 el yoghurt
100 g spitskool
300 g koolrabi
½ rode peper
½ bosje koriander
150 g pulled pork
50 g rood mosterdblad

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
1 el rode wijnazijn
1 el citroensap (uit een flesje)
½ tl Dijon mosterd
2 el (milde) olijfolie
¼ tl zout
2 el mayonaise

Bereiding

1

Verwarm de oven op 220 graden.

2

Was 500 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout, verdeel over een bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snij ½ stuks rode ui in dunne halve ringetjes. Meng met 1 el rode wijnazijn.

4

Meng in een slakom 1 el citroensap met ½ tl mosterd, 1 el yoghurt, 2 el (milde) olijfolie, peper en ¼ tl zout. Snij 100 g spitskool in hele fijne sliertjes. Meng met de dressing. Beetje meer spitskool mag ook! Aan de proefkeukentafel gaat deze salade altijd schoon op.

5

Schil 300 g koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne plakken van 0.5 cm en dan in grote lucifers. Snij ½ rode peper in halve ringetjes (laat de zaadlijsten zitten voor meer pit). Snij ½ bosje koriander grof. Meng met de spitskool.

6

Bak 150 g pulled pork in een koekenpannetje tot het vocht is verdwenen en het bruin en knapperig is. Schep af en toe om.

7

Maak intussen de saus. Meng 2 el yoghurt met 2 el mayonaise en breng op smaak met peper en een beetje zout.

8

Was 50 g mosterdbladsla en meng door de rauwkost.

9

Serveer de pulled pork met het ingelegde uitje, de salade en aardappels en de saus erbij.

Ook in onze boxen

Toon alle