Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding
Recept vegan
Chili nuggets met Beemster Valery en courgette-tomaat salade
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
500 g Beemster Valery aardappels
¾ stuks courgette
½ kropsla
150 g cherrytomaatjes
1 bakje chili nuggets

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
½ tl ahornsiroop
½ teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 500 g aardappels en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten in de oven.

3

Snij ¾ stuks courgette in halve maantjes van ca. 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de courgette op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet weg (bewaar de pan voor de nuggets).

4

Snij of scheur ½ kropsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge).

5

Maak in een grote slakom een vinaigrette van 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, 3 el olijfolie extra vierge, ½ tl ahornsiroop, ½ teentje knoflook, peper en zout.

6

Halveer 150 g cherrytomaatjes.

7

Verwarm olie in de courgette pan. Bak 1 bakje chili nuggets.

8

Meng de sla door de dressing, samen met de courgette en tomaatjes. Serveer de aardappeltjes samen met de salade en nuggets.

Ook in onze boxen

Toon alle