Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Courgettebootjes met za’atar gehakt en tomaten-aardappelsalade met sumak en verse kruiden
40 min. bereiding
Recept vlees
Courgettebootjes met za’atar gehakt en tomaten-aardappelsalade met sumak en verse kruiden
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
2 stuks courgettes
250 g krieltjes
200 g lams-rundergehakt za'atar gekruid
1 stuk ui
300 g cherrytomaatjes
1 bakje sumak (rood)
½ bosje radijs
1 bosje dille
1 bosje kervel

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ teentje knoflook
2 el olijfolie extra vierge
½ el rode wijnazijn

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Halveer 2 stuks courgettes in de lengte en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snij in stukjes en bewaar. Leg de courgettebootjes in een grote ovenschaal, besprenkel met olie, zout en peper en bak 15-20 minuten in de oven.

3

Halveer van 250 g krieltjes de grote exemplaren. Zet op in een laagje water met zout en kook in 5-7 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.

4

Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g gehakt rul. Snipper 1 stuk ui en voeg bij het gehakt. Snij ca. 1/3de van 300 g cherrytomaatjes in kwarten. Hak de knoflook fijn. Voeg de tomaatjes, knoflook en het courgette vruchtvlees toe en bak nog 5 minuten mee. Breng op smaak met peper. Let op: het gehakt is al gezouten!

5

Maak een dressing van 2 el olijfolie extra vierge, ½ el rode wijnazijn, 1 bakje sumak, zout (0,5 tl bij 4p!) en peper. Halveer de rest van de cherrytomaatjes. Snij ½ bosje radijs in plakjes. Verwijder alleen de dikke stelen van de dille en hak samen met 1 bosje kervel grof. Schep de tomaatjes, krieltjes en 2/3e van de kruiden door de dressing.

6

Haal de courgettes uit de oven, vul met het gehakt. Bestrooi met de rest van de kruiden en serveer met de tomaten-krieltjessalade.

7

Goed om te weten: In het rundergehakt voor 4p zit 4 tl za’atar en het is al gezouten. Bij 2p de helft. LET OP: het gehakt bevat SESAM.

Ook in onze boxen

Toon alle