Laat 2 stuks aardappelen in de verpakking en verwarm 10 minuten lang in een pannetje met heet water. Zorg ervoor dat het water net niet gaat koken.
3
Snij 1 stronkje witlof in parten (laat het hart zitten). Leg op de snijkant in een ovenschaaltje en besprenkel met ruim olijfolie, peper en zout. Bak ca. 20 minuten in de oven.
4
Maak intussen de koolrabi-salade. Maak in een slakom een vinaigrette van 1 el olijfolie extra vierge, ½ el (appel)azijn, 1 tl mosterd, peper en zout. Schil 200 g koolrabi grondig (met name de onderkant). Snij de koolrabi in kleine blokjes van 1 cm. Snij ½ appel (incl. schil) in dunne plakjes. Meng beide door de vinaigrette.
5
Haal de pofaardappelen uit de verpakking en snij in de lengte open. Haal met een lepel voorzichtig een deel van het aardappelkruim uit de schil. Doe in een kommetje en meng met 0,4 bakje crème fraîche, peper en zout. Verdeel 2 stuks forelfilets in stukjes en schep voorzichtig door het mengsel.
6
Rasp 30 g kaas. Vul de aardappelen met het romige mengsel en bestrooi met de kaas. Zet op een rooster of bakplaat (zonder bakpapier). Haal de witlof uit de oven. Zet de oven op grillstand en zet de gevulde aardappelen er nog een paar minuten onder tot de kaas is gesmolten.
7
Hak ½ bosje peterselie fijn. Rasp 1 el mierikswortel. Meng in een kommetje met 0,4 bakje crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
8
Serveer de gepofte aardappel met de crème fraîche, witlof en de salade.