Recept vegan
Massamancurry in een Hollands jasje met boerenkool, yacon, rijst en tofu
35 min. bereiding
Recept vegan
Massamancurry in een Hollands jasje met boerenkool, yacon, rijst en tofu
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
100 g zilvervliesrijst
200 g aardappelen
150 g paarse boerenkool
125 g wortel
200 ml kokosmelk
1 zakje massaman currypasta
125 g yacon
½ pakje tofu
½ bosje koriander
½ limoen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ el sojasaus

Bereiding

1

Breng 100 g rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 20 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken.

2

Zet een ruime pan met water met zout op voor de aardappels en de boerenkool.

3

Spoel 150 g boerenkool af. Ris/scheur het blad van de steel en snij het blad in dunne reepjes. Schil 200 g aardappelen en snij in kleine blokjes van ca. 2 cm. Doe de aardappels en de boerenkool in de pan. Breng aan de kook en kook gaar in ca. 6 minuten. Giet en spoel koud af.

4

Schil 125 g wortel en snij in halve of kwart maantjes. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan en fruit hierin enkele minuten de wortel. Voeg 200 ml kokosmelk en 1 zakje massaman currypasta toe en roer totdat de aroma’s zich ontwikkelen. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.

5

Schil intussen 125 g yacon (met de zwarte modderige schil) en snij in blokjes van 1-2 cm. Voeg toe. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten op laag vuur koken tot de wortel beetgaar is (de yacon blijft knapperig).

6

Dep ½ pakje tofu droog en snij in blokjes van max. 1 cm. Verwarm een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 5 minuten op hoog vuur bruin en knapperig. Schud tussentijds om. Haal de pan van het vuur, ‘blus af’ met ½ el sojasaus en schep om.

7

Voeg de tofu samen met de aardappel en boerenkool toe aan de curry en warm enkele minuten mee. Voeg eventueel naar wens een scheutje water toe.

8

Hak ½ bosje koriander fijn. Rasp ½ limoen en pers het sap.

9

Breng de curry op smaak met de limoenrasp en limoensap.

10

Serveer met de zilvervliesrijst en de koriander.

Ook in onze boxen

Toon alle