Haal 200 g gehakt alvast uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
2
Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels en de wortel.
3
Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een snuf zout en ½ tl suiker voor de radijs. Schoon ½ bosje radijsjes en snij in kwartjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.
4
Schil 125 g wortel en snij in halve of kwartmaantjes. Doe 150 g noedels in het kokende water en roer goed door. Voeg de wortels toe en kook samen in 5-6 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.
5
Maak intussen in een grote (!) slakom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie met 1 el sojasaus, ½ tl suiker, sesamzaadjes en (optioneel) 1 el vissaus. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap. Voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe.
6
Voeg de noedels en de wortel - zodra ze zijn afgegoten - bij de dressing om plakken te voorkomen.
7
Hak 1 bosje kervel, munt en koriander (NB) fijn. Verwijder de onderkant van 1½ zakjes baby romaine sla en snij in reepjes. Voeg bij de noedels.
NB: De koriander gebruik je deze week voor twee gerechten. Houd de helft apart!
8
Snij 1 stengel lente-uien in grove ringen (zie tip). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak op hoog vuur in 3-4 minuten rul, niet te lang, anders wordt het droog. Gebruik een spatel om het gehakt wat losser te maken. Het gehakt mag nog wat rosé zijn.
Tip: Bewaar eventueel wat dunne ringetjes van het donkergroene deel ter garnering.
9
Voeg het gehaktmengsel bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de lente-ui-ringetjes.