Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vis
Schelvisfilet met romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen en kruidensalsa
30 min. bereiding
Recept vis
Schelvisfilet met romige bloemkool-aardappelpuree, geroosterde peen en kruidensalsa
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g gele peen
250 g Beemster Valery aardappels
400 g bloemkool
½ citroen
1 bosje dragon
1 bosje peterselie
1 el kappertjes
2 schelvisfilets

Zelf toe te voegen

Olie en boter om te bakken
4 el milde olijfolie
Melk
Boter

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Was 300 g peen. Halveer in de lengte (of grote exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout en verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 minuten in de oven.

3

Schil 250 g aardappels en snij in stukjes. Verdeel 400 g bloemkool in kleine roosjes en snij de steel in stukjes. Zet net onder water met wat zout, dek af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 10 minuten.

4

Rasp ½ citroen en pers het sap. Verwijder alleen de dikke en wat taaiere steeltjes van 1 bosje dragon en 1 bosje peterselie en hak de rest fijn. Hak 1 el kappertjes fijn. Meng in een schaaltje met de citroenrasp, 2 el (bij 4p) citroensap en 4 el milde olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.

5

Giet de bloemkool en aardappel af. Pureer met de staafmixer. Voeg een scheutje melk en een klont boter toe. Breng op smaak met zout en peper.

6

Verwarm een klont boter met wat olie in een koekenpan. Dep 2 schelvisfilets droog en bestrooi met peper en zout. Wacht tot de boter bruin wordt en bak de vis 4 minuten op de huid. Draai nog een minuutje om.

7

Serveer de vis met de puree, peen en salsa.

Ook in onze boxen

Toon alle