Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Curry bloemkool met rijst en amandelschaafsel
30 min. bereiding
Recept vega
Curry bloemkool met rijst en amandelschaafsel
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g basmatirijst
1 stuk ui
1 bakje specerijen curry bloemkool
150 g bataat
50 g tomatenpuree
1 stuks bloemkool
200 ml kokosmelk
30 g amandelschaafsel
1 potje/blikje kikkererwten
1 el peterselie

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
½ tl zout
1 teentje knoflook
200 ml kokend water

Bereiding

1

Zet 150 g rijst op in een dubbele hoeveelheid gezouten water. Kook zachtjes in 10 minuten gaar en droog. Hou warm.

2

Snipper 1 stuk ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok. Pers 1 teentje knoflook. Voeg toe samen met 1 bakje specerijen en ½ tl zout. Bak het geheel even aan.

3

Schil en snij 150 g bataat in blokjes van ca. 1 cm.

4

Maak een ruimte in het midden vrij en bak 50 g tomatenpuree een minuutje mee. Voeg de blokjes bataat toe en bak even aan.

5

Verdeel 1 stuks bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met 200 ml kokosmelk en 200 ml kokend water. Laat het geheel 15-20 minuten met de deksel afgedekt pruttelen.

6

Bak 30 g amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.

7

Giet 1 potje/blikje kikkererwten af en warm even mee met de stoof. Check goed op zout. Hak naar smaak de peterselie fijn.

8

Serveer de stoof samen met de rijst en garneer met de amandelschaafsel en met de peterselie.

9

Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 4p) zit: 2 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma en 1 el komijnpoeder. In het 2p bakje zit de helft.

Ook in onze boxen

Toon alle