Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Gegrilde aubergine met yoghurtsaus en een linzensalade met granaatappel
25 min. bereiding
Recept vega
Gegrilde aubergine met yoghurtsaus en een linzensalade met granaatappel
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1½ stuks aubergines
1 stuk venkel
2 el yoghurt
1½ blikjes linzen
30 g pecannoten
½ granaatappel
1 bosje muntblaadjes
1 stengel bosui

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
Paprikapoeder (optioneel)
½ el mayonaise
½ el sojasaus
0,1 tl komijnpoeder
½ teentje knoflook
1 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
½ el citroensap (uit een flesje)

Bereiding

1

Snij 1½ stuks aubergines in blokjes van ca. 3 cm. Verwarm olie in een grote koekenpan of wok en bak de aubergine in 10-15 minuten gaar op hoog vuur (laat het lekker goed bruin bakken). Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat paprikapoeder naar smaak.

2

Verwijder het loof en hart van 1 stuk venkel en snij in plakjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak de venkel goudbruin.

3

Meng 2 el yoghurt samen met ½ el mayonaise, ½ el sojasaus, 0,1 tl komijnpoeder, ½ teentje knoflook, een kneepje citroensap en breng op smaak met zout en peper.

4

Warm 1½ blikjes linzen op in een klein pannetje, giet af.

5

Bak 30 g pecannoten een paar minuten in een droog koekenpannetje.

6

Halveer ½ granaatappel in de breedte en sla met de bolle kant van een lepel op de onderkant en vang de pitjes op. Hak ⅔ bosje muntblaadjes fijn en snij 1 stengel bosui in dunne ringetjes. Meng samen met de linzen, 1 el olijfolie extra vierge, scheutje balsamicoazijn en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

7

Verdeel de linzensalade over de borden en serveer met de gebakken aubergine, gebakken venkel en het yoghurtsausje. Garneer met ⅓ bosje muntblaadjes en de pecannoten.

8

Goed om te weten: Op de foto zijn geen pecannoten te zien, maar wij hebben ervoor gekozen om deze toch extra te geven.

Ook in onze boxen

Toon alle