Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vega
Paddenstoelen-noedelomelet met sperziebonen en cashewnoten
25 min. bereiding
Recept vega
Paddenstoelen-noedelomelet met sperziebonen en cashewnoten
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
50 g woknoedels
½ broccoli
150 g sperziebonen
150 g kastanjechampignons
4 eieren
½ stukje gember
½ limoen
40 g cashewnoten

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
Melk
1 tl sambal
1 el sojasaus
Chilivlokken (optioneel)
Sesamolie (optioneel)

Bereiding

1

Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook voor de noedels en een ruime pan met een laag gezouten water voor de broccoli en sperziebonen .

2

Kook 50 g noedels (zie tip) in 8-10 minuten gaar. Giet en spoel koud af. Tip: Heb je veel trek of behoefte aan meer koolhydraten? Kook voor dit recept dan ca. twee keer zo veel noedels. Doe de helft in de omelet en bak de andere helft even mee met de groenten. Breng op smaak met nog wat sojasaus.

3

Schoon 150 g sperziebonen en halveer. Voeg bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten. Snij ½ broccoli in roosjes en de steel in stukjes. Voeg na de 3 minuten bij de sperziebonen en kook nog 3 minuten tot beide groenten beetgaar zijn. Giet en spoel koud af.

4

Verwarm olie in een grote koekenpan Snij 150 g kastanjechampignons in plakjes en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Hak intussen 2 teentjes knoflook fijn. Voeg op het laatst de helft(!) van de knoflook en wat zout toe.

5

Kluts 4 eieren los in een kom met een scheutje melk, 1 tl sambal, 1 el sojasaus en peper. Voeg de uitgelekte noedels toe samen met de champignons. Verwarm nog wat olie in de koekenpan (bij 4p zijn waarschijnlijk twee koekenpannen nodig, of bak er twee na elkaar) en voeg het eimengsel toe. Bak de omelet een beetje bruin en net gaar.

6

Schil en rasp ½ stukje gember. Rasp ½ limoen en snij in partjes. Verwarm olie in een wok en fruit zachtjes. Voeg de broccoli en sperziebonen toe en roerbak samen met de rest van de knoflook. Breng goed op smaak met chilivlokken (optioneel), zout en peper en een lepeltje sesamolie als je dat in huis hebt.

7

Laat ieder zelf limoensap naar smaak over de groenten persen. Serveer met 40 g cashewnoten en de omelet.

Ook in onze boxen

Toon alle