Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vlees
Chipolata met couscous, geroosterde groenten en salsa verde
25 min. bereiding
Recept vlees
Chipolata met couscous, geroosterde groenten en salsa verde
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 rode paprika
1 stuks ui
½ stuks courgette
½ stuks aubergine
4 chipolata worstjes (rund)
125 g couscous
1 bakje salsa verde Crisp vers bereid

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder

Bereiding

1

Haal het bakje salsa verde tijdig uit de koelkast zodat de gestolde olijfolie weer vloeibaar wordt.

2

Verwarm de oven voor op 220 graden.

3

Snij de helft van 1 paprika in repen en de andere helft in kleine blokjes. Bewaar de blokjes voor de couscous. Snij 1 stuks ui in parten. Snij ½ stuks courgette en ½ stuks aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng de groenten in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten gaar in de oven.

4

Zet de waterkoker aan voor de couscous.

5

Verwarm olie in een afdekbare hapjes- of koekenpan en bak 4 worstjes rondom bruin en gaar in ca. 6 minuten.

6

Zet het vuur uit, haal de worstjes uit de pan en dek even af. Gebruik de koekenpan met het bakvet voor de couscous. Doe 125 g couscous in de pan en voeg kokend water toe, zodat het net onder staat. Roer even door, dek goed af en laat 5-10 minuten stomen.

7

Roer de couscous los met een vork en voeg de blokjes paprika en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

8

Serveer de couscous met de gegrilde groenten, chipolata worstjes en besprenkel met salsa verde.

Ook in onze boxen

Toon alle