Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Zomerse traybake met Beemster Valery aardappels, olijven en salsa verde met dragonolie van Abma’s
30 min. bereiding
Recept vegan
Zomerse traybake met Beemster Valery aardappels, olijven en salsa verde met dragonolie van Abma’s
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Beemster Valery aardappels
1 paprika
1 stuks rode ui
½ stuks courgette
½ stuks aubergine
1 potje/blikje kikkererwten
½ bakje olijven
2 el kappertjes
1 bosje peterselie
½ citroen
4 el dragonolie van Abma's

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 300 g aardappels en snij in stukken van 2 cm. Snij 1 paprika in repen en 1 stuks ui in parten. Snij ½ stuks courgette en ½ stuks aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Spoel de inhoud van 1 potje/blikje kikkererwten af en dep droog. Meng alles in een mengkom met ½ bakje olijven, olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.

3

Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik voor 4p eventueel twee bakplaten). Bak in 20-25 minuten gaar in de oven.

4

Maak intussen de salsa verde. Hak 2 el kappertjes en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers 1 teentje knoflook erboven uit (let op: verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg 4 el dragonolie toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap (1 el bij 4p) (NB!). NB: Let op: je hebt in een ander recept deze week de rasp van de citroen nodig!

5

Serveer de zomerse traybake met de salsa verde.

Ook in onze boxen

Toon alle