Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Linzenbowl met burnt broccoli, wortel, harissadressing en pompoenpitjes
40 min. bereiding
Recept vegan
Linzenbowl met burnt broccoli, wortel, harissadressing en pompoenpitjes
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g dupuislinzen
1 broccoli
200 g wortel
1 puntpaprika
2 tl harissapoeder
15 g pompoenpitten
2 zakjes baby romaine sla

Zelf toe te voegen

½ groentebouillonblokje voor 500 ml
Olie om te bakken
2 teentjes knoflook
1 el sojasaus
1 el witte wijnazijn
2 el vegan mayonaise
1 el olijfolie extra vierge
1 tl agavesiroop

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Spoel 120 g linzen af en zet op in ruim water met ½ groentebouillonblokje. Kook zachtjes in 25-30 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus per zakje verschillen!). Ze mogen nog een beetje bite hebben.

3

Snij 1 broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Hou de steel apart. Meng de broccoliroosjes met olie, 1 teentje knoflook (in de schil), peper en zout. Rooster op een met bakpapier beklede bakplaat 15-20 minuten in de oven. De broccoli mag een beetje bruin-geblakerd zijn.

4

Schil intussen 200 g wortel en snij in dunne halve maantjes. Bak de wortel en stukjes broccolisteel in wat olie in een wok of koekenpan. Snij 1 puntpaprika in halve maantjes. Voeg bij de groenten en pers 1 teentje knoflook erbij. Bak ca. 10 min op zacht vuur. De groenten mogen nog een beetje een bite hebben.

5

Maak een dressing van 2 tl harissapoeder, 1 el sojasaus, 1 el witte wijnazijn, 2 el vegan mayonaise, 1 el olijfolie extra vierge en 1 tl agavesiroop. Druk de inmiddels gepofte knoflook uit het schilletje, prak met een vorkje en meng erdoor. Breng op smaak met peper (proef goed of het naar smaak is, de ene sojasaus is zouter dan de andere).

6

Rooster 15 g pompoenpitten zachtjes in een droog koekenpannetje knapperig.

7

Giet de linzen af en meng met de broccoliroosjes door de groenten.

8

Snij 2 zakjes sla in reepjes. Meng voorzichtig door de groenten en linzen. Serveer de linzen-broccoli in kommetjes of diepe borden, laat iedereen royaal harissadressing erover scheppen (of meng alles zelf in een grote schaal) en garneer met de pompoenpitjes.

Ook in onze boxen

Toon alle