Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vis
Thaise vissoep met snijbonen, bimi, citroengras en limoen
30 min. bereiding
Recept vis
Thaise vissoep met snijbonen, bimi, citroengras en limoen
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
250 g snijbonen
1 bosje bimi
125 g fijne noedels
1 el gember
½ rode peper
200 ml kokosmelk
½ stengel citroengras
200 g witvisstukjes
½ limoen

Zelf toe te voegen

½ teentje knoflook
500 ml kokend water
1 vis (of groente)bouillonblokje
1 el sojasaus
Vissaus (optioneel)

Bereiding

1

Breng een ruime pan water (voor noedels, bimi en snijbonen!) aan de kook.

2

Verwijder de steeltjes van 250 g snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Snij de steeltjes van 1 bosje bimi in stukjes van 2 cm en laat de roosjes heel.

3

Voeg 125 g noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 2 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de bimistelen toe en kook nog 3 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af – laat uitlekken in een vergiet.

4

Schil 1 el gember en rasp of hak fijn. Snij ½ rode peper in stukjes (laat de zaadlijsten zitten als je van extra pittig houdt). Verwarm olie in een soeppan en fruit de gember en rode peper zachtjes(!). Pers ½ teentje knoflook erbij. Kneus ½ stengel citroengras goed met een mes (dan komt de geur pas vrij!). Snij in stukken van ca. 3 cm en voeg toe met 500 ml kokend water en 200 ml kokosmelk. Verkruimel 1 bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes een paar minuten koken.

5

Leg 200 g visstukjes op een bord en dep droog. Voeg bij de bouillon samen met 1 el sojasaus. Kook afgedekt nog ca. 2 minuten, tot de vis gaar is. Goed om te weten: De visstukjes kunnen kabeljauw en/of schol en/of heek en/of heilbot bevatten.

6

Snij voor ieder een partje limoen Verdeel de noedels en groenten in diepe borden en schep de soep met vis erover. Laat ieder op smaak brengen met limoensap en eventueel nog wat vissaus.

Ook in onze boxen

Toon alle