Crisp gebruikt cookies om het bezoek aan de site makkelijker en persoonlijker te maken. Hiermee kunnen wij en andere partijen je internetgedrag volgen, om bijvoorbeeld advertenties aan te passen aan je interesses. Door verder gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Sluiten

Recept vegan
Noedels in kokoscurrysaus met snijboon, broccoli, zwarte boontjes, pinda’s en koriander
30 min. bereiding
Recept vegan
Noedels in kokoscurrysaus met snijboon, broccoli, zwarte boontjes, pinda’s en koriander
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
200 g snijbonen
¾ broccoli
125 g fijne noedels
1 stuk gele ui
1 el gember
½ rode peper
1 bakje curry specerijen
200 ml kokosmelk
½ blikje zwarte bonen
40 g pinda's geroosterd
⅓ bosje koriander
½ limoen

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1½ teentjes knoflook
100 ml water

Bereiding

1

Breng een ruime pan water (voor noedels, broccoli en snijbonen!) aan de kook. Verwijder de steeltjes van 200 g snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm.

2

Snij de steeltjes van ¾ broccoli in plakjes van ca. 1 cm (verwijder eerst taaie delen) en maak verder relatief kleine roosjes.

3

Doe 125 g noedels en de snijbonen bij het kokende water en zet een wekker op 3 minuten vanaf dat het water weer kookt. Voeg als de wekker gaat de broccolistelen en kook nog 2 minuten (zet weer een wekker). Voeg als de wekker gaat de roosjes toe en kook nóg 2 minuten. Giet en spoel koud af – laat uitlekken in een vergiet.

4

Snipper 1 stuk ui. Verwarm olie in een afdekbare wok- of braadpan en fruit de ui zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij ½ rode peper in ringetjes (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en bak even mee.

5

Hak 1½ teentjes knoflook en 1 el gember fijn. Voeg wanneer de ui glazig is 1 bakje specerijen (incl. limoenblaadjes), gember en knoflook toe. Bak heel even mee en voeg 200 ml kokosmelk toe samen met 100 ml water. Dek af en laat zachtjes even opwarmen. Goed om te weten: In het bakje curryspecerijen voor 2p zit: 0,5 tl komijn-, gember, koriander-, kardemom- en kurkumapoeder, 0,5 tl mosterdzaad en 2 limoenblaadjes. In het bakje voor 4p het dubbele.

6

Giet en spoel ½ blikje zwarte bonen af en voeg bij de saus. Voeg de snijbonen en broccoli toe en warm samen een paar minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper.

7

Hak intussen 40 g pinda's grof en ⅓ bosje koriander fijn. Meng de gewenste hoeveelheid noedels door de saus, verdeel over de borden en garneer met de pinda’s en koriander. Snij ½ limoen in partjes. Laat iedereen zelf naar smaak limoensap erbij knijpen.

Ook in onze boxen

Toon alle