Recept vegan
Thaise PLNT-noedelsalade met umami-oesterzwam, frisse limoendressing en kervel
40 min. bereiding
Recept vegan
Thaise PLNT-noedelsalade met umami-oesterzwam, frisse limoendressing en kervel
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
150 g fijne noedels
½ bosje radijs
175 g oesterzwammen
¾ pakje PLNT stukjes
1 zakje sesamzaadjes
½ limoen
1 el gember
1 rode peper
1 bosje kervel, munt en koriander
200 g andijvie
125 g wortel
1 stengel lente-uien

Zelf toe te voegen

1 el rijst- of witte wijnazijn
½ tl suiker voor de radijs
1½ el olie voor de oesterzwammen
1 el sojasaus voor de oesterzwammen
1 teentje knoflook
2 el milde olie voor de dressing
1 el sojasaus voor de dressing
½ tl suiker voor de dressing
Olie om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 150 g noedels in 6 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet af en spoel goed (!) af met koud water.

3

Meng in een kommetje 1 el rijst- of witte wijnazijn, een snuf zout en ½ tl suiker voor de radijs. Schoon de radijsjes en snij in dunne plakjes. Voeg bij de azijn, schep goed om en laat staan tot gebruik.

4

Scheur 175 g oesterzwammen in dunne repen. Doe in een mengkom met ¾ pakje PLNT stukjes en meng met 1½ el olie en 1 el sojasaus door de oesterzwammen. Schud goed om. Verspreid gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven. De oesterzwammen mogen flink bruin en knapperig worden.

5

Maak intussen in een grote (!) mengkom de dressing. De noedels komen er later bij. Meng 2 el milde olie (zie tip) met 1 el sojasaus, 1 zakje sesamzaadjes en ½ tl suiker. Rasp of pers 1 teentje knoflook, rasp de schil van ½ limoen en pers het sap. Voeg toe. Rasp 1 el gember en voeg toe. Verwijder de zaadlijsten van 1 rode peper en snij in dunne ringetjes. Voeg toe. Tip: Maak de dressing eventueel half om half met sesamolie als je dat in huis hebt.

6

Voeg de noedels toe zodra ze zijn afgegoten bij de dressing om plakken te voorkomen.

7

Hak 1 bosje kervel, munt en koriander (NB) fijn. Voeg bij de noedels. NB: De koriander gebruik je deze week voor twee gerechten. Houd de helft apart!

8

Snij 200 g andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge.

9

Schil 125 g wortel en rasp met een grove rasp of snij julienne (luciferstokjes). Verwarm olie in een wok of koekenpan en bak de wortel op middelhoog vuur. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-uien in grove ringen en bak enkele minuten mee. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Zet het vuur laag en roer de andijvie er vluchtig doorheen zodat deze iets slinkt.

10

Voeg de groenten bij de noedels, samen met de radijs (inclusief azijn). Garneer met de oesterzwammen, PLNT stukjes en lente-ui-ringetjes.

Ook in onze boxen

Toon alle