Recept vega
Romige Thaise pindasoep met noedels en paksoi
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
80 g pinda's gebrand
1 stukje gember
½ rode peper
1 stengel lente-uien
1 stengel citroengras
250 g zoete aardappel
¾ paksoi
200 g kokosmelk
½ limoen
100 g noedels

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
Olie om te bakken
½ tl sambal badjak of manis
½ groentebouillonblokje (voor 500 ml)
350 ml water
½ el sojasaus

Bereiding

1

Breng een ruime pan water met zout aan de kook voor de noedels. Kook 100 g noedels in 6 minuten gaar. Roer aan het begin goed door om plakken te voorkomen. Giet af en spoel af met koud water om plakken te voorkomen.

2

Maal 80 g pinda's met ongeveer 100 g kokosmelk in het bakje van de staafmixer tot een egaal mengsel.

3

Verwijder de schil van 1 stukje gember en 1 teentje knoflook en hak fijn. Snij het witte en het lichtgroene deel van 1 stengel lente-uien in grove ringen. Snij het donkergroene deel in dunnere ringetjes en bewaar in een schaaltje voor garnering. Kneus 1 stengel citroengras met de achterkant van een mes en snij in 3 of 4 stukken.

4

Verwarm olie op middelhoog vuur in een soeppan en voeg de gember, knoflook, lente-ui en citroengrasstengel toe. Bak kort aan, let op dat de knoflook niet verbrandt, dat geeft een bittere smaak. Voeg ½ tl sambal toe en bak een minuutje mee tot de aroma’s vrijkomen.

5

Voeg de gemalen pinda’s toe, verkruimel ½ bouillonblokje erover en voeg al roerende 350 ml water en de resterende 200 g kokosmelk toe, samen met ½ el sojasaus. Breng aan de kook.

6

Schil intussen 250 g zoete aardappel en snij in kleine blokjes van 1-2 cm. Voeg bij de soep en zet een timer voor 6 minuten.

7

Snij de steel van ¾ paksoi in plakjes en het blad in repen. Voeg - als de timer gaat – bij de soep en kook 2 minuten mee.

8

Pers ½ limoen en voeg het sap toe. Verwijder de zaadlijsten van ½ rode peper en snij in dunne ringetjes. Doe in een bakje ter garnering.

9

Verwijder de stukjes citroengrasstengel uit de soep voor serveren. Roer de noedels erdoor. Serveer de soep met de lente-ui en de rode peper.

Ook in onze boxen

Toon alle