Recept vega
Venkelrisotto met tuinbonen, oude kaas, pompoenpitten en courgettesalade
40 min. bereiding
Recept vega
Venkelrisotto met tuinbonen, oude kaas, pompoenpitten en courgettesalade
40 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 sjalot
1 venkel
150 g Blue Japonrijst
500 g tuinbonen
½ citroen
½ courgette
30 g pompoenpitjes
40 g Stokâlde Fryske kaas

Zelf toe te voegen

1 groentebouillonblokje (voor 500 ml)
500 ml kokend water
Olie om in te bakken
Boter om in te bakken
1 teentje knoflook
½ tl venkelzaad
Chiliflakes
Olijfolie extra vierge

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor van 1 groentebouillonblokje en 500 ml kokend water.

2

Verhit boter en/of olie in een afdekbare wok of hapjespan met dikke bodem. Snipper 1 sjalot, snij 1 venkel in reepjes en fruit zachtjes. Snij 1 teentje knoflook fijn, voeg toe met eventueel ½ tl venkelzaad en/of chiliflakes.

3

Voeg 150 g risottorijst toe en bak al roerend mee totdat de korrels glazig worden. Voeg een soeplepel bouillon toe, doe de deksel op de pan, en laat de bouillon op laag vuur in de rijst trekken. Roer af en toe. Voeg steeds als de bouillon grotendeels is opgenomen een nieuwe lepel toe. De rijst moet ca. 20 minuten zachtjes koken om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op.

4

Zet een laagje water op in een kleine kookpan. Dop 500 g tuinbonen en voeg toe als het water kookt. Kook gaar in 8-10 minuten. Giet en spoel koud af.

5

Rasp ½ citroen en pers de citroen uit. Meng (2 el bij 4p) citroensap met een beetje peper en zout in een slakom. Schaaf ½ courgette in de lengte met een kaasschaaf of dunschiller in lange slierten boven de kom. Schep voorzichtig om en laat even marineren.

6

Rooster 30 g pompoenpitjes zachtjes in een koekenpan. Laat afkoelen op een bord.

7

Rasp 40 g kaas in een kommetje. Roer 2/3 van de kaas en de tuinbonen door de risotto. Breng op smaak met peper en zout, eventueel een klontje boter en bestrooi met de citroenrasp.

8

Leg de courgette op een mooie schaal, besprenkel met olijfolie extra vierge en bestrooi met de pompoenpitten en de overgebleven kaas. Serveer bij de risotto.

Ook in onze boxen

Toon alle