Recept vega
Gevulde linzensalade met knoflook-vinaigrette, een eitje met wakame en brood van de Veldkeuken
35 min. bereiding
Recept vega
Gevulde linzensalade met knoflook-vinaigrette, een eitje met wakame en brood van de Veldkeuken
35 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
120 g dupuislinzen
4 eieren
1 pain gris (brood)
2 el dragonolie van Abma's
½ stuks koolrabi
1 sjalot
100 g spinazie
150 g tomaatjes
1 zakje wakame flakes

Zelf toe te voegen

1 teentje knoflook
¼ tl zout
1½ tl mosterd
1 el witte wijnazijn
Olie om te bakken

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Spoel 120 g linzen af en zet op in ruim water. Kook zachtjes in 25-30 minuten gaar (dit hangt sterk af van de linzen, kan per oogstmoment en dus per zakje verschillen). Ze mogen een beetje een bite houden.

3

Breng voor de eitjes een pan water aan de kook en kook 4 eieren zoals gewenst – wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.

4

Besprenkel de korst van 1 pain gris met water en bak ca. 10 minuten in de oven.

5

Maak de knoflook-vinaigrette. Pers 1 teentje knoflook in een kommetje (of vijzel). Druk ¼ tl zout (ja echt, ½ tl bij 4p!) er met een lepeltje goed doorheen. Voeg 1½ tl mosterd, 1 el witte wijnazijn en 2 el dragonolie van Abma's toe.

6

Schil ½ stuks koolrabi (met name de onderkant – die is taai) en snij julienne (dunne lucifertjes). Doe in een grote schaal en meng alvast met de vinaigrette zodat de koolrabi marineert.

7

Verwarm olie in een wok of hapjespan, snij 1 sjalot in ringen en fruit zachtjes. Voeg op het einde 100 g spinazie toe en roerbak tot nét geslonken.

8

Halveer 150 g tomaatjes.

9

Giet de linzen af als ze gaar zijn. Schep de linzen met spinazie en de tomaatjes door de koolrabi. Breng op smaak met peper en zout.

10

Pel de eitjes en halveer. Bestrooi royaal met wakame flakes.

11

Serveer de linzensalade met de eitjes en het brood.

Ook in onze boxen

Toon alle