Recept vega
Zomerse traybake met Syrische grillkaas, Beemster Valery aardappels, groenten, en salsa verde
30 min. bereiding
Recept vega
Zomerse traybake met Syrische grillkaas, Beemster Valery aardappels, groenten, en salsa verde
30 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
300 g Beemster Valery aardappels
1 stuks rode ui
1 paprika
½ courgette
½ aubergine
1 bakje kappertjes
1 bosje peterselie
2 el dragonolie van Abma's
½ citroen
150 g Syrische grillkaas (uit NL)

Zelf toe te voegen

Olie om te bakken
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
2 el olijfolie extra vierge
Mayonaise (optioneel)

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was 300 g aardappels en snij in stukken van 2 cm. Snij 1 paprika in repen en 1 stuks ui in parten. Snij ½ courgette en ½ aubergine in stukken, dit mag vrij grof. Meng alles in een mengkom met olie, 1 tl paprikapoeder, zout en peper.

3

Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik voor 4p eventueel twee bakplaten) en bak in 20-25 minuten gaar in de oven.

4

Maak de salsa verde. Hak 1 bakje kappertjes en 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Doe in een schaaltje en pers 1 teentje knoflook erboven uit (verwijder zo nodig het bittere loofje uit de knoflook). Voeg 2 el dragonolie met 2 el olijfolie extra vierge toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap (1 el bij 4p) (NB!). NB: Let op: je hebt in een ander recept deze week de rasp van de citroen nodig!

5

Verwarm als de traybake bijna klaar is olie in een hapjes- of koekenpan. Halveer de blokken 150 g grillkaas en bak 4-6 minuten al omkerend tot er een mooi krokant laagje omheen zit. Serveer direct met de traybake en de salsa verde. Serveer eventueel wat mayonaise bij aardappels.

Ook in onze boxen

Toon alle