Recept vlees
Baharat kipgehakt met tomatenpilav, aubergine en peterselie
25 min. bereiding
Recept vlees
Baharat kipgehakt met tomatenpilav, aubergine en peterselie
25 min. bereiding

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten

Toon ingrediënt-hoeveelheden voor:
2 porties
1 stuk sjalot
2 stuks pomodori tomaten
150 g basmatirijst
100 ml passata
1 stuk aubergine
½ stuk paprika geel
200 g kipgehakt
1 bosje peterselie
½ zakje rucola

Zelf toe te voegen

¼ blokje (voor 500 ml) kippenbouillon
250 ml water
Olie om te bakken
1 teentje knoflook
Olijfolie extra vierge
Balsamicoazijn

Bereiding

1

Bereid de bouillon voor.

2

Snipper 1 stuk sjalot. Verhit olie in soeppan en fruit de sjalot. Hak 1 teentje knoflook fijn, voeg toe en fruit zachtjes verder.

3

Snij 2 stuks tomaten in blokjes. Zet het vuur wat hoger en bak even mee met de sjalot. Voeg 150 g rijst toe en schep om tot glazig. Voeg de bouillon en 100 ml passata toe en laat afgedekt zachtjes ca. 15 minuten gaar en droog koken.

4

Verwarm een flinke hoeveelheid olie in een grote afdekbare) koekenpan of wok. Snij 1 stuk aubergine en ½ stuk paprika in blokjes van 1 cm. Bak samen tot de aubergine echt goed gaar en bruin is ca. 10-15 minuten (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak 200 g kipgehakt rul.

6

Hak 1 bosje peterselie (incl. dunne steeltjes) fijn. Zet een schaaltje rucola op tafel met een scheutje olijfolie en een klein scheutje balsamicoazijn.

7

Serveer de pilav met de het gehakt, aubergine en paprika. Garneer met de peterselie. Eet de rucola er als frispittige noot bij of schep een deel door de pilav.

8

Goed om te weten: Het gehakt is al gezout en gekruid met 0.75 el baharatkruiden en 0.5 tl kurkuma bij 2p. Tip: Nog niet gaar? Dek dan de pan af en laat gaar stomen.

Ook in onze boxen

Toon alle