1
Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook ¾ zakje udon noedels in ca. 14 minuten gaar (het water moet flink aan de kook zijn). Spoel de noedels goed af met koud water.
2
Schil 125 g wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Verhit wat olie in een grote afdekbare wok en bak op middelhoog vuur.
3
Snij intussen 2 stuks sjalotten in halve ringen en voeg toe. Snij ½ stuks rode peper in halve ringen (laat de zaadjes zitten als je van pit houdt), voeg toe. Bak rustiger verder.
4
Schil en rasp ½ el gember. Hak 1 bosje koriander (incl. dunne steeltjes) fijn.
5
Voeg de gember toe en pers 2 teentjes knoflook boven de pan, fruit kort mee. Voeg 150 g passata, 200 ml kokosmelk en koriander toe (hou evt. een deel apart ter garnering). Breng zachtjes aan de kook.
6
Roer 1 potje pindakaas, 2 el sojasaus, 1 tl suiker en limoensap erdoor.
7
Voeg 200 g spinazie (in delen) toe tot ze is geslonken. Dek tussendoor af, dat maakt het slinken makkelijker. Breng op smaak met zout en peper.
8
Voeg de noedels toe en meng goed door.
9
Garneer de kokos-pindanoedels met 40 g pinda's en eventueel wat achtergehouden koriander en serveer.
10
NB: Dit recept is een twist op het geliefde gerecht van het restaurant Chez Nina.