Snij 1 stuk venkel in dikke plakken. Leg samen met 300 g gnocchi op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout. Scheur eventueel grote oesterzwammen in stukken. Leg naast de gnocchi of in een apart ovenschaaltje, besprenkel met olie, zout en peper en bak alles samen 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
3
Rooster 40 g walnoten in een droog koekenpannetje tot ze beginnen te kleuren. Laat afkoelen op een bordje.
4
Rasp ½ stuk citroen. Bewaar de rasp voor de courgette.
5
Maak de pesto. Hak 30 g eikenbladsla in repen en was (met behulp van een slacentrifuge). Hak ½ teentje knoflook grof. Doe de sla en de helft(!) van de walnoten met 30 ml (milde) olie en de knoflook in het bakje van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
6
Snij 1 stuk courgette in halve maantjes van ca. 1 cm en ½ stuk paprika in reepjes. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en bestrooi met de citroenrasp.
7
Roer de pesto voorzichtig door de gnocchi, venkel en oesterzwammen. Breng op smaak met wat goede olijfolie extra vierge en peper uit de molen. Serveer met de courgette en paprika en garneer met de achtergehouden walnootjes en een plukje rucola.